29 octombrie 2011

CARACTERISTICI CULTURALE LA ROMANI


Caracteristici culturale semnificative la români, care au impact în procesul de comunicare (ca urmare a modelelor educaţionale şi organizaţionale)

 • Perfectionism si standarde personale ridicate

 • Criticism

 • Pesimism si perspective imediate

 • Comunicare interpersonala dificila

 • Tendinta de a privi, simti si interpreta lucrurile in alb sau negru

 • Tendinta de a interpreta realitatea prin scenarii si jocuri politice

 • Boala, nevoia de a fi sef

 • Scepticism fata de teorie

 • Pasivitate si inclinatie spre nonimplicare

 • Spirit de familie dezvoltat

 • Spirit de posesiune accentuat

 • Umilire si teama

 • Emotionalitate primara si hipersensibilitate

 • Foamea de laude

 • "Sa nu cumva sa se intample cine stie ce"

 • Creativitatea manifestata prin improvizatie

 • Teama de a fi luat de prost • Toate caracteristicile de mai jos reprezintă de fapt percepţii ale celor mai mulţi dintre români. Acest lucru exprimă, dincolo de a fi tratate ca reale sau nu, influenţa pe care o pot avea în viaţa de zi cu zi a oamenilor prin prisma subiectivităţii fiecăruia. Din acest motiv, este important să le luăm în considerare şi să le înţelegem pentru a ne ajuta să delimităm cât mai clar ceea ce avem de făcut în contextul potrivit, şi mai ales, cum putem face astfel încât să optimizăm procesul de comunicare.

  1. Perfecţionism şi standarde personale ridicate. Aceste standarde înalte conduc la o toleranţă scăzută faţă de propriile greşeli – nu acceptă greşeala nici la ei şi nici la alţii. Nu fac diferenţă între eroare, greşeală şi rea intenţie. De exemplu, este o obişnuinţă printre angajaţi să perceapă propriile greşeli ca pe ceva foarte negativ şi care se asociază cu concedierea lor. Unul dintre efectele perfecţionismului este şi folosirea exagerată a cuvântului “trebuie”, care poate fi de cele mai multe ori o capcană, un cerc vicios al activităţii de zi cu zi. Astfel, “trebuie să realizăm cu orice preţ sarcinile în acest sens” nu lasă loc angajatului de a gândi şi de a descoperi şi alte modalităţi mai simple de realizare a sarcinilor. Pe de altă parte, oamenilor nu le face plăcere să aibă obiective precise de teama consecinţelor în cazul în care acestea nu se vor realiza.
  Ce facem?
  Precizăm încă de la început că greşeala este omenească şi că dacă cineva greşeşte în ceea ce face nu înseamnă că a fost rău intenţionat şi că va fi concediat. Fixăm reguli clare cu privire la modalităţile de realizare a activităţilor.


  2. Criticism. Există tendinţa de a găsi mai degrabă „petele din Soare” atunci când cineva vine cu o propunere, decât de a vedea aspectele pozitive şi a le sprijini. Gândirea realistă, de tip proiect, bazată pe ipoteze este deficitară. Există tendinţa de a se raporta totul la un model absolut, ideal, iar în cazul în care nu se poate realiza totul 100% mai bine să nu se deruleze nimic. Este vorba de o dorinţă foarte puternică de a avea certitudini în tot ceea ce facem şi de a evita cu orice preţ situaţiile riscante.
  Ce facem?
  Fixăm încă de la început un cadru foarte clar: nu suntem aici pentru a critica, pentru a găsi ceea ce nu merge, ci pentru a descoperi aspectele pozitive, adică să vedem cum putem face ca lucrurile să funcţioneze. De exemplu, să definim etapele: 1- întâi generăm soluţii; 2 – lăsăm gândirea critică să aleagă soluţia cea mai bună, dând la o parte pe cele care nu funcţionează etc.
  Sau: înainte de a spune un aspect negativ, să găsim trei lucruri pozitive, care sprijină o anumită acţiune.


  3. Pesimism şi perspective imediate. Există tendinţa de a privi jumătatea goală a paharului şi de a acţiona în scopul obţineri unor rezultate şi beneficii imediate. Dacă un proiect este prevăzut să se împlinească pe un termen relativ lung de timp (5-10 ani), aceasta generează mult scepticism. De exemplu, este aproape o obişnuinţă ca cineva care propune un proiect sau o afacere care se va realiza într-un termen mai lung de timp să primească răspunsuri de genul: “…până atunci pot să mor” sau “…ce fac eu până atunci…”. Este probabil ca acest pesimism să se asocieze şi cu o anumită doză de fatalism care este promovat de câteva legende ale poporului nostru, cum ar fi de exemplu, Mioriţa. Din acest motiv, suntem obişnuiţi să auzim diferite expresii care denotă o acceptare şi chiar o resemnare faţă de ceea ce ni se întâmplă – “Asta e!”, “O să încerc să fac asta”, “Sper să realizez asta” etc. Toate aceste expresii ne sugerează că nu noi suntem aceia care au controlul evenimentelor, ci acesta se află în afara noastră. Mai mult decât atât, se pare că o persoană care a reuşit să realizeze ceva “a avut noroc” mai degrabă decât faptul că a muncit din greu ani de zile pentru a avea succes.
  Ce facem?
  Îi implicăm încă de la început în construirea propriului viitor şi să îi facem responsabili de cum va evolua acesta. Unde vă vedeţi peste 3 ani? Ce faceţi? Cum aţi ajuns acolo? etc.
  Îi încurajăm să ia decizii şi să acţioneze.
  Scoatem în evidenţă de fiecare dată lucrurile pozitive, să ne focalizăm asupra lucrurile pozitive. 


  4. Comunicare interpersonală dificilă. În legătură cu această caracteristică pot fi menţionate două aspecte esenţiale:
  - Modele de comunicare interpersonală deficitare – familiale şi educaţionale. Mai degrabă, aceste modele sunt anticomunicare întrucât reprimă sentimentele şi trăirile noastre fireşti. De exemplu, unui copil care spune “sunt nervos!”, există tendinţa de a i se răspunde că “…la vârsta ta nu ai voie să fii nervos”. În ceea ce priveşte modelul educaţional, există tendinţa învăţării mecaniciste, adică de a se răspunde la întrebările profesorilor prin răspunsurile altora (autorilor de manuale), prefabricate, şi nu prin ceea ce noi am gândit şi înţeles cu privire la acea problemă.
  - Al doilea aspect se referă la diferenţele între stilurile de comunicare dintre balcanici, occidentali şi asiatici. Dacă asiaticii au tendinţa ca unul să vorbească, urmează o pauză şi abia după aceea vorbeşte şi celălalt, iar occidentalii – vorbeşte unul şi după ce a terminat vorbeşte şi celălalt fără pauză, balcanicii au tendinţa de a-şi întrerupe interlocutorul şi de a vorbi mai mulţi în acelaşi timp. Balcanicii doresc să-şi facă cunoscută propria perspectivă, fără a-i asculta pe ceilalţi. Vorbesc frecvent mai mulţi odată şi fiecare se agaţă de aspecte de amănunt. Se vorbeşte mult şi se ascultă puţin. De cele mai multe ori, discuţiile sunt ineficiente.
  Ce facem?
  Fixăm un cadru precis în care fiecare să se exprime în termeni de ceea ce simte şi ceea ce vrea. Stabilim încă de la început regula “fiecare vorbeşte pe rând”, iar în situaţiile în care cineva încalcă această regulă o reamintim.


  5. Tendinţa de a privi, simţi şi interpreta lucrurile în alb sau negru. Tendinţa de a interpreta realitatea prin scenarii şi jocuri politice. Există puţine persoane care în momentul trăirii unui eşec nu-l generalizează asupra întregii lor existenţe. Cei mai mulţi trăiesc realitatea emoţională într-un registru alb-negru, fericire-suferinţă, bun-rău. Există o slabă disponibilitate pentru susţinerea emoţională a interlocutorilor şi de a ajunge la buna înţelegere, dincolo de a pierde sau a câştiga o singură parte. De asemenea, există tendinţa de a interpreta realitatea (socială, organizaţională) ca o arenă de luptă între forţe ascunse. Orice acţiune este interpretată ca având un scop ascuns şi de multe ori blamabil. O întrebare obişnuită în cadrul companiilor româneşti în momentul în care se ia o decizie este: “cine trage sforile?” sau “cui ajută, care este scopul ascuns?”.
  Ce facem?
  Îi conştientizăm de faptul că trăirea extremelor conduce la o epuizare fizică şi psihică şi că viaţa poate fi trăită printr-o multitudine de nuanţe. Îi informăm corect şi constant despre ceea ce se petrece în cadrul organizaţional pentru a nu da prilej apariţiei zvonurilor şi bârfelor.


  6. Aplecarea spre rau. Tendinţa de a interpreta realitatea prin scenarii şi jocuri politice. 
  Scriitorul Alexandru Paleologu afirma ca avem tendinta de a crede doar ceea ce este mai rau despre celalalt. Pornind de aici, barfele si zvonurile sunt incurajate iar realitatea (socială, organizaţională) este interpretata ca o arenă de luptă între forţe ascunse. O întrebare obişnuită în cadrul companiilor româneşti în momentul în care se ia o decizie este: “cine trage sforile?” sau “cui ajută, care este scopul ascuns?”.
  Ce facem?
  Informăm corect şi constant despre ceea ce se petrece în cadrul organizaţional si descurajam zvonurile şi bârfele.


  7. Boala, nevoia de a fi şef. Managementul este similar cu „cel care conduce” – cel care poate să îşi manifeste puterea, să controleze lucrurile. Managementul (şefia) este dorită ca un lucru bun în sine şi nu ca o responsabilitate asumată faţă de ceilalţi. De fapt, există mai degrabă o fugă de responsabilităţi, de asumare a deciziilor care trebuie luate şi de punerea în practică a acestora.
  Ce facem?
  Punem accent pe responsabilităţile pe care le au, specificăm clar că au libertatea realizării acestora şi îi implicăm în ceea ce au de făcut.


  8. Scepticism faţă de teorie. Există percepţia că teoria este ceva rupt de practică. „Teorie” poate însemna: descriere de procese, ipoteze, metode aplicate în altă parte (alt context). „Asta este teorie” – este un indice foarte sever, care anunţă lipsa de încredere în ceea ce se prezintă şi lipsa implicării viitoare.
  Ce facem?
  Le oferim cât mai multe exerciţii practice prin care pot fi experimentate teoriile. Haideţi să vedem cum funcţionează această teorie! Etc.


  9. Pasivitate şi înclinaţie spre nonimplicare. Există tendinţa de a se utiliza un limbaj pasiv şi general, impersonal, mai degrabă decât unul activ, care să împingă spre acţiune.
  Ce facem?
  Stabilim şi repetăm cum ne exprimăm. De exemplu, în loc de “să se facă, să se ia decizia, trebuie să se …”, eu o să fac asta, tu faci etc.


  10. Spirit de familie dezvoltat. Se pare că societatea românească tinde să fie organizată sub formă de matriarhat unde, chiar dacă femeia nu este neapărat “capul”, cu siguranţă ea este “gâtul”, iar capul este susţinut de gât… Familia reprezintă pentru români una dintre valorile fundamentale cele mai puternice, poate cea mai importantă dintre toate. Această valoare este un adevărat factor motivator în sine, dar în acelaşi timp, acesta poate genera insatisfacţie în momentul în care intră în neconcordanţă cu valorile şi politicile companiei. De exemplu, orele suplimentare (peste programul normal de lucru) chiar dacă sunt plătite pot duce la insatisfacţia angajaţilor deoarece acestia îşi petrec mai puţin timp în familie.
  Faptul că societatea românească este mai degrabă matriarhat decât patriarhat se bazează pe multitudinea de explicaţii pe care copilul le primeşte din partea mamei mai mult decât pe autoritatea tatălui.
  Există o tendinţă de potenţial conflict între sexe, între cine pe cine conduce şi, uneori chiar certuri deschise pentru anumite lucruri neimportante. Cu toate acestea, respectul faţă de familie rămâne extrem de important, iar marea majoritate a conflictelor dintre soţi se păstrează în contextul familial, chiar întărind unitatea, coeziunea şi solidaritatea familială.
  Ce facem?
  Precizăm încă de la început rolurile şi ce anume presupun acestea. Delimităm foarte clar cadrul organizaţional – pentru ce anume suntem aici.


  11. Spirit de posesiune accentuat. Există o tendinţă foarte puternică spre a avea în proprietate cât mai multe lucruri. Important este că acestea îmi aparţin şi pot face tot ce vreau cu ele. Nu are o importanţă deosebită dacă aceste lucruri sunt folositoare sau nu. Acest lucru se referă la a acumula cât mai multe diplome, laude, responsabilităţi în fişa postului etc. – toate acestea reflectând parcă o persoană cu „mai multă greutate”, oarecum diferită de cea din realitate. Este posibil ca tocmai această tendinţă de a poseda cât mai multe lucruri, generată în mare măsură de cei aproape 50 de ani de comunism, să stea la baza expresiei: “să moară şi capra vecinului”. Cu alte cuvinte, în loc să fie axat pe cum poate şi el să dobândească anumite lucruri, abilităţi etc., preferă să-i pună beţe în roate şi celui care are succes.
  Ce facem?
  Stabilim ce anume trebuie să facă fiecare pentru a avansa, ce specializări trebuie să urmeze şi care sunt abilităţile cerute. Apreciem corect activitatea şi realizările fiecăruia. Etc.


  12. Umilire şi teamă. La mulţi români se manifestă tendinţa generalizată de a nu-şi exprima propriile idei, opinii şi sentimente în faţa unor persoane aşa zis „importante”, cu un statut mai înalt – după tipul de gândire: dacă ei au ajuns aici înseamnă că aşa trebuie să fie. De asemenea, există teama de a lupta pentru drepturile proprii şi/sau timiditatea multora care se hotărăsc să facă acest lucru. După zicala „gâtul aplecat sabia nu-l taie”, mulţi români au percepţia că aceasta este calea potrivită pentru a reuşi în viaţă. Din păcate, aceste modele sunt însuşite chiar din copilărie, având la bază modelele familiale. Este posibil ca aceste aspecte să aibă o legătură directă cu faptul că mulţi români au spatele „gârbovit” – ca urmare a tensiunilor şi frustrărilor acumulate în decursul timpului.
  Ce facem?
  Stabilim un cadru clar în care oamenii să-şi poată exprima propriile opinii şi exercita drepturile. Le transmitem că ei contează, că ideile şi părerile lor sunt importante.


  13. Emoţionalitate primară şi hipersensibilitate. Există o orientare puternică la români către nevoile şi sentimentele primare. Astfel, „mâncarea şi băutura” fac parte din repertoriul ospitalităţii pe de o parte, şi al „groazei” pe de altă parte – în sensul că indicatorul sine qua non al faptului că ne simţim bine este dacă mâncăm şi bem în cantităţi enorme. De multe ori, comunicarea nu este privită ca valoare reală şi nu este promovată ca atare. De asemenea, exprimarea explicită a nevoilor, cererilor şi sentimentelor – de exemplu, „nu-mi este foame, tocmai am mâncat” sau „nu beau” etc. – de multe ori deranjează şi produce confuzie gazdelor – „ceva nu i-a plăcut”, şi de-aici nenumărate fabulaţii.
  Ce facem?
  Stabilim de la început scopul pentru care am vizitat şi să folosim multe propoziţii afirmative, cu ambalaj pentru a exprima ceea ce dorim. Invităm în acelaşi mod participarea celorlalţi.


  14. Foamea de laude. Contextul, comunitatea sunt lucruri foarte importante în viaţa de zi cu zi şi reprezintă pentru mulţi români locul în care îşi doresc recunoaşterea şi realizarea. Pe de o parte este o cale firească de a-şi construi propria reputaţie, având nevoie de semne clare din partea comunităţii, iar pe de altă parte, există o tendinţă puternică de a primi aprobarea comunităţii, chiar în condiţiile în care n-au afirmat sau realizat ceva anume.
  Ce facem?
  Stabilim de la început cadrul de feedback – pozitiv şi negativ – şi-i invităm la afirmare.


  15. “Să nu cumva să se întâmple cine ştie ce”. După nuvela lui AP Cehov, se manifestă o teamă iraţională generalizată (faţă de tot şi toţi), un comportament care suprimă trăirile naturale şi dă naştere tendinţei de paranoia în masă. Mai mult, acest sentiment de teamă generează oboseală şi epuizare psihică şi fizică şi înlătură „îndrăzneala” firească de realizare a succesului, progresului personal.
  Ce facem?
  Conştientizăm efectele acţiunilor noastre: ce se poate întâmpla la extrem, care sunt şansele, probabilitatea să se întâmple un anumit lucru fără intervenţia noastră.


  16. Creativitatea manifestata prin improvizatie
  De cele mai multe ori, in fata unei probleme, ne place sa gasim o solutie pe termen scurt, improvizam ceva „de moment”, pana trecem peste problema.
  Pericolul care poate aparea consta in a nu ne mai gandi la problema aparuta si a ne obisnui cu improvizatia pe termen lung – „lasa ca merge si asa”.
  Ce facem?
  Stabilim de la bun inceput ca improvizatia este pe termen scurt si, indata ce rezolvam problema, trebuie sa ne gandim la o reala rezolvare a situatiei.


  17. Teama de a fi luat de prost
  In comunicare, exista tendinta de a nu pune intrebari daca ceva a ramas neinteles sau nelamurit, din teama ca celalalt il poate crede prost. Este in fond numai o perceptie, total inutila, pe care o avem despre celalalt. De asemenea, avem tendinta de a presupune ca stim totul, iar daca nu stim, suntem considerati de catre ceilalti prosti. Matematicianul Solomon Marcus spunea ca ne este frica sa raspundem cu „nu stiu” si cautam in loc explicatii sau ne dezvinovatim. In fond, nimeni nu s-a nascut invatat.
  Ce facem?
  Rezumam de fiecare data pentru a verifica daca am inteles si punem intrebari de clarificare. Daca nu stim ceva, declaram inca de la inceput ca nu stim. Avem astfel sansa de a afla.


  Caricatura saptamanii
  Social Media Management Tools

  Etichete

  Locuri de munca in Bacau (9) Bacau (8) Codul Muncii (6) Locuri de munca (6) Piatra Neamt (6) Manager (5) Iasi (4) guvern (4) salariu (4) DEICHMANN (3) Electrician auto (3) REVISAL (3) Sef Departament (3) Suceava (3) Vanzari (3) angajati (3) evialis (3) loc munca (3) salarii (3) 341 locuri de munca in Bacau (2) ACCOUNT (2) AGENT VANZARI (FMCG) (2) Agricultura (2) Angajatori de top (2) Asistent (2) Baia Mare (2) Botosani (2) Brasov (2) CARIERA (2) CV (2) Cariere Arabesque (2) Carrefour (2) Central Plaza (2) Consilier (2) Consilieri Vanzari directe Vodafone Bacau (2) Consultant Vanzari Directe dealer Vodafone (2) Craiova (2) Director (2) Director Agentie de Turism Bacau (2) Director Magazin (2) EJOBS (2) EUREKO (2) FREY WILLE (2) Focsani (2) Guyomarc`h (2) HR (2) Head Hunting (2) Industrial Valves Bacau (2) Job Hunting Trade (2) Jobs for Romanian doctors in Germany (2) LUCRATOR COMERCIAL MAGAZIN JUCARII CENTRAL PLAZA (2) Locurile de munca vacante in judetul Bacau (2) MANAGER CENTRU AUTO (2) MICROSOFT ROMANIA (2) Mariana Câmpeanu (2) Matt Harding (2) Mecanici. tinichigii (2) Medici Specialisti (2) Motivatia (2) Nutritie Animala (2) OPTOMETRIST (2) Operator Facturare (2) PLANT LOGISTIC DIRECTOR (2) Parlamentul European (2) Psihomed (2) ROMANIA (2) Responsabil (2) Roman (2) Salariul minim brut (2) Scientists and engineers (2) Shopping Mall Manager (2) Specialist (2) Specialist recrutare (2) Strainatate (2) Sulfina Barbu (2) The Job (2) Vodafone (2) angajator (2) codul muncii 2011 (2) concediu crestere copil (2) concediu de lauzie (2) concediul de maternitate (2) contributii sociale (2) cor (2) fabrica (2) facebook (2) joburi (2) lege (2) ministerul Muncii (2) pensie (2) piata muncii (2) romani (2) secretara (2) si (2) vopsitori (2) zonal (2) şomeri (2) "Martor Ocular" (1) #locuridemunca #locuridemuncabacau #bacau #munca #locurivacante #jobhuntingtrade #headhunting #recrutare #recrutareonline #jobsbacau (1) (Concesiune) auto (1) (Offshoring) (m/f) (1) * Gheorghe Pogea (1) * someri studii superioare (1) - Bored At Work_ a video from Biertijd_ Biertijd_com_ Work_ Bored_ Network_ Down (1) - HYPERMARKET (1) 10 pasi catre un entuziasm electrizant (1) 100 Cele mai bune companii pentru care sa lucrezi (1) 128 anunturi | Pagina 1 / 7 » (1) 136 anunturi (1) 16.06.2016 (1) 2 milioane de someri in UK / Jobless total nears two million (1) 242315 (1) 25 Jobs Pay $25 an Hour (1) 26 joburi care ti se potrivesc (1) 28 anunturi | Pagina 1 / 2 » (1) 29 septembrie 2008 (1) 33 anunturi | Pagina 1 / 2 » (1) 38 anunturi | Pagina 1 / 2 » (1) 3D animator (1) 4-7 Februarie 2010 - Virtual Job Fair (1) 48 de ore (1) 5 Best Temporary Jobs (1) 5% pentru angajat (1) 6 months contract – 1000 Euros Per month (1) 68 anunturi (1) A fi sau a nu fi... PFA (1) A lucra sau nu in strainatate? (1) A.J.O.F.M. Bacau (1) ACCOUNTANT (1) ACTE NECESARE (1) ACTE NECESARE INFIINTARE ASOCIATIE ( ORGANIZATIE NON-GUVERNAMENTALA - ) (1) ACTE NECESARE INFIINTARE FUNDATIE (1) ACTE NECESARE INFIINTARE PERSOANA FIZICA AUTORIZATA / INTREPRINDERE (1) ACTIVE POWER SOLUTIONS (1) AFLATE ÎN EVIDENŢA A.J.O.F.M. BACAU (1) AGENT COLECTARE DIRECTA DEBITE (FIELD COLLECTOR) (1) AGENT DE LIVRARE AUTOVEHICULE PEUGEOT (1) AGENT VANZARI - colaborator (1) AGENT VANZARI dealer MCA (1) AGENTI PUBLICITATE ZIAR STRADA MARE BACAU (1) ANEVAR (1) ANGAJAM PERSONAL PENTRU AMENAJARI INTERIOARE (1) ANOFM locuri munca (1) ANOFM ofera 5.813 locuri de munca vacante in saptamana 15 - 21 ianuarie 2010 (1) ANOMF (1) AR (1) ASISTENT INFO DESK (1) ASISTENTĂ - CORECTOR (1) ASM (1) Abilitati (1) Abilităţi personale (cod 090) azcursuri brand personal Bucureşti comunicare ţinută (1) Adevarul (1) Adeverinta Medicala (1) Adjunct Sef Raion Produse Alimentare/ Nealimentare (1) Administrative Assistant SC EPITOME SRL (1) Advertising (1) Află despre Vodafone Internship (1) After-Sales Engineer (1) Agent (1) Agent Check-in Blue Air (1) Agent Comercial (1) Agent Paza (1) Agent de marketing (1) Agent de marketing Radio Radical FM Bacau (1) Agent vanzari Moldova (1) Agent vanzari contracte service (1) Agent vanzari dealer tamplarie (1) Agricola (1) Ai ramas fara job? Ia-o de la capat in 10 pasi (1) Al doilea supermarket BILLA in Bacau (1) Alerta (1) Alerta job lunara www.jobsbacau.ro (1) AltivTherm (1) Ambasada Britanica (1) Analist Operator Baze de Date (1) Andrei Alexandrescu (1) Angajati infideli (1) Angajatori nepasatori (1) Angajaţii (1) Animator (1) Anti Spam (1) Aplast (1) Aprovizionare (1) Area Sales Executives (1) Area Sales Manager (1) Area Sales Manger (1) Area Sales Supervisor (1) Arhitect / Arhitect stagiar (1) Ascenta (1) Asistent Support IT (1) Asistent manager (1) Asistent tehnic / administrativ (1) Asistent(a) la domiciliul pacientului (1) Asistenta medicala (1) Asistenta medicala clinica oftalmologica (1) Asistenti medicali generalisti (1) Auchan (1) Australia Advertises (1) Automobile (1) BAUMAX (1) BC (1) BN (1) BRAT (1) BV (1) Bacalaureat 2008 Bacau (1) Bacau 208 locuri de munca noi (1) Bacau/Neamt (1) Banca Comerciala Romana SA (1) Bancomate in orasul Bacau (1) Belgia si Medici de Familie (1) Bershka (1) Best Careers 2009 (1) Best of Digg Daily (1) Billa la Bacau (1) Black List Online (1) Branch (1) Brand Manager (1) Brand Manager Sofiaman (1) Brazyn Life (1) Braşov (1) British American Tobacco (1) British Embassy (1) Broker Imobiliar RE/MAX (1) Bruxelles (1) Bucatar (1) Bucatar Portile Ocnei (1) Bucatar Restaurant Bar (1) Bucharest (1) Bucuresti (1) Bucuresti TENARISSILCOTUB (1) Bucureşti (1) Budget (1) Bulgaria - hotel Melia Grand Hermitage 5* (1) Burse pentru romi (1) Buzau (1) CALL (1) CARIERE MEGAPROFIL (1) CAS de 10 (1) CASIERI / E (1) CATALOG FIRME (1) CATO ramp Supervisor ATCO Frontec Europe Ltd (1) CE MESERII SE CAUTA IN 2009 (1) CE ridicare restrictii romani (1) CENTER (1) CLUB ZEBRA (1) COBALT IT (1) CONBAC (1) CONSILIER CLIENTI SERVICE AUTO (1) CONSILIER VANZARI (1) CONSILIER VANZARI FOTO GSM (1) CONSILIER VANZARI SHOWROOM - BUCURESTI (1) CONSILIERE: Să lucrez sau să mă înscriu la master? (1) CONSILIERI FINANCIARI ASIGURARI REFORMA IN SANATATE (1) CONSULTANT ASIGURARI DE VIATA (1) CONSULTANT FONDURI EUROPENE (1) CONSULTANT VANZARE SERVICII TELEFONIE MOBILA (1) CONSULTANT VANZARI (1) CONSULTANTI VANZARI - Roman (1) CONTABIL FABRICA MOLID SUCEAVA (1) CONTUL MEU (1) COORDONATOR (1) COORDONATOR REGIONAL (1) CS (1) CV European (1) CV abilitati (1) CVO Group (1) CVO Recruitment (1) Cafea cu Lapte (1) Camerista apartamente regim hotelier (1) Campanie (1) Campionat de Sah in Bacau (1) Career Race (1) Cariera Tabco-Campofrio (1) Cariere (1) Cariere ALTEX (1) Cariere Actavis (1) Carlei Bruni (1) Casa Agronomului Bacau (1) Casier (1) Casino (1) Castiga un Play Station (1) Castigatorul concursului de pe BestJobs.ro (1) Cat de ambitios esti ? (1) Cate minute poate dansa un manager de HR pe muzica latino? (1) Ce acte NU se inregistreaza in Revisal (1) Ce faci cu jobul cand te decizi sa ai un copil? (1) Cel mai mare pericol in HR: sa-ti plece consultantii (1) Central Plaza Mall Bacau (1) Chris Brown (1) Client (1) Cluj (1) Cluj Napoca (1) Coca Cola (1) Coduri postale (1) Comisia Europeana (1) Comunicare persuasiva (1) Comunicarea nonverbala (1) Concursuri Online (1) Conditii de acordare concediul de maternitate (1) Conductor arhitect (1) Consilier Vanzari Optica Medicala (1) Consilier Vocational (1) Consilier financiar asigurari (1) Consilier receptie service tinichigerie/vopsitorie (1) Constanta (1) Constatare amiabilă în caz de accident (1) Consultant Clienti materiale de constructie (1) Consultant Vanzari Directe dealer Vodafone Bacau/Neamt (1) Consultant Vanzari Lenjerie Frantuzeasca (1) Consultant Vanzari Piese si Accesorii Auto (1) Consultant vanzari ING Office (1) Consultant vanzari proiecte Bacau (1) Contabil (1) Contabil Sef perioada determinata (1) Content (1) Contractul de Munca inceteaza fara preaviz in Perioada de Proba (1) Coordonator Birou Financiar Contabilitate (1) Cosmote preia Zapp (1) Covasna (1) Cozonacul de 5000 de Euro (1) Crin Antonescu | Cine este Crin Antonescu? (1) Criteriile de evaluare (1) Criza forţei de muncă (1) Cum ai rezolvat un conflict ? (1) Cum sa faci din vanzare mai mult decat “o intamplare” (1) Cum sa faci fata problemelor salariale (1) Cum sa faci o scrisOARE de intentie (1) Cum sa vinzi clientilor dificili (1) Curriculum Vitae (1) Curs de Formator autorizat CNFPA (1) DANONE (1) DESIGNER (1) DHL România (1) DICTIONAR HR (1) DIRECTOR FILIALA IASI (1) DIRECTOR MAGAZIN SUCEAVA (1) DIRECTOR OF SECURITY (1) DIRECTOR REGIONAL DE VÂNZĂRI – zona MOLDOVA (1) DIRECTOR REGIONAL VANZARI - Constanta Bacau (1) DIRECTOR ZONAL (VANZARI) IKB Leasing (1) DIVERTA (1) Data Centre (1) Dedeman (1) Delia Burnham (1) Dentotal (1) Departamentul de HR multifunctional (1) Depeche Mode (1) Deschiderea Hypermaket Real in Bacau (1) Desteptarea - editie online (1) Developer/ Programator SAP (1) Digi International (1) Digital job (1) Director The Centre for the Development of Enterprise (1) Director Comercial (1) Director Financiar (CFO) (1) Director Productie Alison Hayes Romania (1) Director Vanzari Auto (1) Director Vanzari in Tamplarie PVC (1) Director de Filiala (1) Director de magazin (1) Director general adjunct (gradul AD15) in Bruxelles (COM/2009/10162) (1) Director vanzari zonal (1) Directorate Planning and Budgeting (1) Directorul de Resurse Umane (1) După 1 iulie începe restituirea taxei auto (1) Dynamic Selling Group (1) ECDL (1) ELECTRICE (1) ELIT Romania Piese Auto Originale SRL (1) ERAPIA DE CUPLU (1) EVALUATOR (1) EXPERT (1) EXPORT (1) Eastern (1) Eblinger (1) Echipa RCS RDS (1) EcoKit (1) Economist - Contabil (1) Economist(a) (1) Electromecanic service scule electrice (1) Elevii care au dorinta_ pot gasi loc de munca la Microsoft (1) Emil Boc (1) Energy Environmental Officer (1) Engineer (1) Eures ofera gratuit locuri de munca (1) Euro (1) EuroEconomistJobs (1) Euromob (1) Europass (1) Europe (1) European Patent (1) European Patent Office (1) Executive Chef (1) Exit Interview (1) Eşti şomer şi cauţi o slujbă? (1) FARMACIE (1) FARMACIST (1) FARMACIST SEF (1) FEROM TRADING SRL (1) FIELD SERVICE ENGINEER (1) FILEMI COM (1) FM GROUP (1) FMCG (1) FORMATOR Formare profesionala (1) FORMULAR DE CALCUL (1) FORMULAR DE CALCUL ON-LINE V1.90 (1) FUNDATIA DUMBRAVA MINUNATA (1) Facultate (1) Farmacii Bacau (1) Femei de cariera (1) Fernando de la Caransebes (1) Field Key Accounts Representative Bacau - perioada determinata Kraft Foods Romania SA (1) Field Key Accounts Representative Bacau - perioada determinata Kraft Foods Romania SA Bacau (1) Fii delegat de tineret la Natiunile Unite (1) Finance Analysts (1) Firefighter (1) Firmele de HR din Romania (1) Fix Studio (1) Flamingo Jobs (1) Fluctuatia fara precedent de pe piata fortei de munca este ca o furtuna cauzata de cresterea economica (1) Food and Beverage Manager Restaurant & Pub (1) Frizer / Manichiurista (1) GJ (1) GLOBAL TRAINEE - INGINER DEBUTANT (1) GMS WOOD INVEST SRL (1) GRAFICIAN (1) GTS SOLUTION (1) Galati (1) General Job Stuff (1) General Manager (1) George Bernard Shaw (1) Germanos Telecom Romania (1) Gestionar (1) Gestionar ajutor (1) Gestionar depozit materiale de constructii (1) Gestionar logistica (1) Gesturile (1) Get a Job (1) Gherasim (1) Ghid de vanzare a locuintei pe timp de criza; (1) GmbH (1) Google (1) Grupul KRUK S.A. (1) Guvernanta apartamente regim hotelier (1) Guvernul a aprobat a patra rectificare bugetară din acest an DESTINATAR: Nume: Email: EXPEDITOR: Nume: Email: (1) HD (1) HG nr. 37/2010 - modificarea si completarea HG nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea (1) HOTEL DE 5 * RECRUTEAZA PERSONAL Doha(Qatar) (1) HP (1) HR Specialist (1) HR Specialist - Nokia Romania (1) HR Specialist Bacau (1) HR officers (1) Hair stylist (1) Hard Discount (1) Health care Assistants (1) Hewlett Packard (1) Holcim (1) Horoscop (1) Horoscopul zilei Horoscopul saptamanii Horoscopul lunii Horoscopul anului Retro-scop (1) Hotel Perla Slanic Moldova (1) How to Prepare for a Face-to-Face Job Interview (1) Human Resources Generalist (1) Hypermarket Bacau (1) IMM (1) IMPORT (1) INFIINTARE SOCIETATE COMERCIALA (1) INGINER CONSTRUCTOR DRUMURI SI PODURI (1) INGINER DEVIZIER TEREN ZONA VRANCEA (1) INGINER PRODUCTIE (1) INGINERI in cadrul companiei RENAULT TECHNOLOGIE ROUMANIE (1) INSPECTOR PROTECTIA MUNCII / PSI (cod ref. PM –BC) Real Bacau (1) INSTRUCTOR COMERCIAL CEE/ TARILE DIN ZONA BALCANICA (cu precadere) COMPETENTIA (1) INTERAMERICAN (1) IQ TEST (1) IS (1) IT Consultant (1) IT JOBS in CANADA (1) ITALIANA (1) IVECO (1) Industrial (1) Industrial Valves (1) Infirmier Fundatia Dumbrava Minunata (1) Inginer Absolvent SSAB AG (1) Inginer Constructii Civile (1) Inginer Constructor Focsani Mall Plaza (1) Inginer Industrial (1) Inginer Vanzari Bacau Direct-Line Inox (1) Inginer devizier (1) Inginer mecanic (1) Inginer/Tehnician Service Utilaje Agricole John Deere (1) Ingineri proiectanti tipare textile (1) Ingineri vanzari - Bacau (1) Inginerie (1) Insotitoare de Zbor (1) Insotitori sofer (1) Inspector / Agent de asigurare (1) Inspector Securitate Bacau (1) Inspector de asigurari / Agent de asigurari (1) Instalari (1) Instruiţi (1) Instruiţi pentru o slujbă mai sigură (1) Intalnire Business Networking (1) Intelepciuni (1) Interior designer (1) International Recruitment Company (1) Internship (1) Internship Resurse Umane (1) Interview questions (1) Iulius Mall (1) Iulius Mall Suceava (1) JP Morgan Chase (1) Job Description (1) Job Hunting Trade Bacau (1) Job Interview (1) Job Opportunity (1) Jobs Will the Stimulus Create (1) Joburi noi pentru tine: (1) Junior Talent (1) KAUFLAND ROMANIA (1) KEY ACCOUNT MANAGER BACAU Valenco Impex Bacau (1) Key Account Manager (1) LIDL (1) LIDL ROMANIA (1) LOC DE MUNCA IN BACAU (1) LOCURILE DE MUNCĂ VACANTE (1) LUCRATOR COMERCIAL BIROTICA - CONTRACT DETERMINAT o luna (1) Legea unica (1) Legi (1) Legislatia Muncii (1) Leroy Merlin (1) Lista amenzilor (1) Locuri de munca pentru Rromi (1) Lonne (1) Lucrator Comercial (1) Lucrator comercial Leroy Merlin (1) Ludino (1) Lufthansa (1) Lufthansa/Swiss Air Customer Consultant (1) MARKETING SALES MANAGER (1) MARKETING ASSISTANT (1) MAZDA (1) MEDIASTEL (1) MEDICAMENTE GENERICE (1) MERCHANDISER / PROMOTER / HOSTESS (1) METRO Cash Carry Romania SRL (1) MM (1) MODEL CV sef autobaza (1) MS (1) MUNCITORI CALIFICATI SI NECALIFICATI IN PORTUGALIA (1) MXXL 24 AH (1) Magazin (1) Magazinul Progresiv (1) Management Trainee Programme (1) Management Trainee Programme Hudson (1) Managementul timpului si al prioritatilor (1) Manager After Sales (1) Manager Zona - MOLDOVA (1) Manager de grup financiar (1) Managing Emotional Fallout After Losing a Job (1) Manipulant Fidelio Moinesti (1) Marea Britanie restrictii munca (1) Marian Sârbu (1) Marketer (1) Massimo Dutti (1) Materiale (1) Mecanic Auto (1) Mecanic Auto Debutant (1) Mecanic Mentenanta/Intretinere (1) Mecanici (1) Medici rezidenti (1) Menajeră (1) Mercedes (1) Merchandiser (1) Merchandiser retail (1) Metro Cash; Romania Human Resources Generalist (1) Mic.ro (1) Michael Jackson (1) Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (1) Miracole (1) Mircea Geoana Biografie (1) Mircea Geoana angajeaza (1) Misiunea Euro GSM (1) Moda Retail (1) Model CV administrator (1) Model contract de voluntariat (1) Moldoglass (1) Molkerei (1) Montator tamplarie (1) Mugur Isarescu (1) Multe din concedierile planificate pentru 2009 au fost anulate (1) Munca in Strainatate Noutati Piata Muncii Proceduri standard Programe Proiecte Protectie Drepturi Relatii Internationale Somer Statistica (1) Muncitor Polivalent Fundatia Dumbrava Minunata (1) Muncitor polivalent (1) Myjob (1) Mystery Shooper (1) NEBOISA GRUP (1) NEGOCIERE (1) NOMENCLATOR DE MESERII (1) NORME METODOLOGICE DE UTILIZARE A FORMULARELOR E - ORDIN CNAS NR. 592 DIN 26 AUGUST 2008 (1) NT (1) NetJobs (1) New Job (1) New Media Assistant (1) Notari publici bacau (1) Noul Model al Contractului Individual de Munca (1) OFERTE LOCURI DE MUNCĂ (1) OHLALA INTERNATIONAL (1) OM nr.8/2009 (1) OMV Global Solutions (1) ONE Shopping Center si Carrefour in Bacau (1) ONU economie (1) ONU piata muncii (1) OPERATOR CALCULATOR SAP (COD SAP WE) KAUFLAND ROMANIA (1) OPERATORE (1) ORATORICA (1) ORDIN CNAS (1) OUG 111/2010 (1) OUG 158/2005 (1) Office (1) Officer (1) Oficii postale in orasul Bacau (1) Operational Marketing Specialist (1) Operator linie de vopsit prin pulverizare (1) Operator productie publicitara (1) Operatori (1) Optica Medicala (1) Opticlass Inc (1) Oradea (1) Orange (1) Orange eMAG (1) Ordin nr. 430 din 11/05/2010 (1) Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 43/8/2016 (1) Ospatar Green Club (1) Oysho (1) PERSONAL HOTELIER FEMININ IN GRECIA (1) PERSUASIUNE (1) PFA (1) PROFESOR/TRAINER CU CALIFICARE DE FORMATOR (1) PROFILUL DE PERSONALITATE (1) PROGRAMUL NEGOCIATORUL (1) PROIECT CONTRACT-CADRU PE 2009 (1) PROJECT MANAGER CONSTRUCTII (1) PRORED (1) PSIHOLOGIE PRACTICA (1) PUBLIC JOB (1) Paradoxul (1) Patinoarul Gepex Park (1) Pe locuri (1) Pensie anticipata doar de la fonduri facultative (1) Pepsi Americas (QAB) pepsi (1) Personal hotelier (1) Personalul (1) Pharmaceuticals (1) Piatra (1) Piatra Neamt Takko Fashion International Srl (1) Piraeus Bank (1) Pitesti (1) Pizza la domiciliu bacau (1) Ploiesti (1) Porsche Leasing (1) Portile Ocnei (1) Prelungirea contractului individual de munca (1) Preşedintele Băsescu l-a suspendat din funcţie pe ministrul muncii Paul Păcuraru (1) Prima Casa (1) Prima Casă Normele (1) Pro Decor (1) Production Unit Manager (1) Prodvinalco (1) Programator PHP/MySQL (1) Programul de 10 ore/zi din activitatea de constructii nu se utilizeaza la calcularea pensiei (1) Proiectant (1) Proiectant mecanic strainatate (1) Project managerii (1) Property researcher (1) Protect (1) Public Relation Manager SC EPITOME SRL Toate orasele (1) Pull and Bear (1) REAL (1) RENAULT (1) REPREZENTANT COMERCIAL (1) REPREZENTANT DE VANZARI VEHICULE COMERCIALE Cybernet Auto Center (1) REPREZENTANT FM GROUP FM GROUP (1) REPREZENTANT TEHNIC SI DE VANZARE (1) REPREZENTANT VINZARI - JUDETELE SV (1) REPREZENTANT VÂNZARI / AREA SALES MANAGER Bayer SRL (1) REPREZENTANTI MEDICALI SI AGENTI COMERCIALI (1) RESPONSABIL DEPOZIT PIESE AUTO (1) REVISAL intra in vigoare la 1 august 2011 (1) RIVIERE CONSULTING (1) ROMANIAN INTERNATIONAL UNIVERSITY (1) ROUMANIE (1) Radical FM Bacau (1) Ramplast Bacau (1) Recceptioner Auto (1) Receptioner apartamente regim hotelier (1) Receptionera (1) Receptionera Salon Infrumusetare (1) Recruiter(s) - Human (1) Recruitment Selection Internship - Zalau TENARISSILCOTUB (1) Recruteurs (1) Referent asigurarea calitatii automotive (1) Regulamentul Intern (1) Regulatory Specialist Pharma (1) Relatia de Cuplu (1) Relationship (1) Religia obligatorie şi şcoală până la majorat (1) Remat Brasov (1) Reprezentant (1) Reprezentant FEDERICO MAHORA (1) Reprezentant Medical (1) Reprezentant Medical Expand Health (1) Reprezentant Medical Krka (1) Reprezentant Regional de Vanzari (1) Reprezentant Vanzari (1) Reprezentant Vanzari - Soft medical (1) Reprezentant Vanzari B2B TELEKOM (1) Reprezentant Vanzari Bacau (1) Reprezentant Vanzari Ramplast Bacau (1) Reprezentant Vanzari Zonal Nutritie Animala (1) Reprezentant Vanzari limba maghiara (1) Reprezentant tehnic vanzari Parker Store (1) Reprezentant vanzari Romania Bulgaria (1) Reprezentant zonal (1) Reprezentant zonal de vanzari (1) Reprezentant zonal robinete industriale‏ (1) Resources (1) Responsabil Comercial EcoKit (1) Responsabil de marketing (1) Responsabil intretinere si reparatii (1) Responsabil logistica Tiriac Auto (1) Responsabil punct de lucru (1) Resurse umane / Cariera Vasion (1) Retail (1) ReviewJournal (1) Rihanna (1) Romstal (1) Romstal Leasing (1) Rovana Plumb (1) Roviniete (1) Roviniete.ro (1) SALES ASSISTANT (1) SALES MANAGER ROMANIA (1) SALES SUPPORT – ENGLISH SPEAKERS (1) SATI (1) SB (1) SEF BIROU IT (1) SEF DE MAGAZIN BACAU (1) SEF DEPARTAMENT (cod ref. SD – BC) Real (1) SEF MAGAZIN (1) SEF MAGAZIN CIP-SAVIN PIATRA NEAMT (1) SEF RAION ( GRF ) KAUFLAND ROMANIA (1) SENIOR BRIDGE ENGINEER (1) SENIOR QUALITY ASSURANCE ENGINEER (1) SENIOR RESIDENT ENGINEER / SENIOR QUANTITY ENGINEER (1) SENIOR ROAD INSPECTOR (1) SENIOR SYSTEM OR NETWORK ADMINISTRATOR (1) SHOP MANAGER (1) SKODA OCTAVIA 2002 (1) SM (1) SOFERI PROFESIONISTI (1) SPIRALEI INFERNALE (1) Salariile (1) Sales Agent - Persoane Fizice RBS Bank Romania S.A. (1) Sales Consultant Konica Minolta Business Solutions Romania (1) Sales Manager (1) Sales Managers (1) Sales Merchandisers EO Retail (1) Sales Representatives (1) Sales representative backoffice (1) Salon Infrumusetare (1) Salut (1) Salvamari la piscine in Spania (1) Sands Advertising (1) Sarbatori fericite si La Multi Ani de la Job Hunting Trade Bacau – www.jobsbacau.ro (1) Schweißer WIG / MAG (1) Scoala de Ghizi (1) Scrisoarea unui om batjocorit la interviu (1) Sef (1) Sef Atelier - Service tinichigerie/vopsitorie (1) Sef Departament METRO Cash Carry Romania SRL (1) Sef Raion (1) Sef Sectie Tamplarie PVC (1) Sef de tura Automotive (1) Sef departament vanzari (1) Sef productie (1) Senior Sales Consultant (1) Senior VoIP Telecom Engineer (1) Server Platforms Engineering (1) Service engineer Bacau Konica Minolta Business Solutions Romania (1) Service engineer Konica Minolta (1) Shop Dunhill (1) Show Director (1) ShowTime (1) Siemens IT Solutions and Services (1) Sleight of Mouth (1) Slujba studentiei iti aduce bani si cariera (1) Sofer platforma (1) Sofer platforma dealer auto (1) Soferi Internationali (1) Soferi comunitate (1) Soferi distributie (1) Sofiaman (1) Software Developer (1) Software Engineer zona Brasov STABIPLAN (1) Solvay (1) Specialist Resurse Umane Suceava (1) Specialist devize Tiriac Auto (1) Specialist marketing Industrial Valves Bacau (1) Specialist ofertare Pap Construct (1) Specialist recrutare part time (1) Stagii de practică la Banca Mondială (1) Stand up comedy (1) Star Foods (1) Stewardesa (1) Stilglass (1) Stradivarius (1) Strategia pentru ocuparea forţei de muncă şi creştere economică (1) Studenţi (1) Studiul de Audienţă şi Trafic Internet (1) Sucursala (1) Super Oferta _Asistenti Medicali in Strainatate-1700 Euro (1) Support (1) Support Manager (1) Săptămâna de lucru (1) TARG DE JOB-URI (1) TARG JOBURI ANGLIA - FARA COMISION (1) TEAM LEADER (1) TECHNOLOGIE (1) TELESALES (1) TELESALES CONSULTANT DEALER VODAFONE BACAU (1) TERITORIAL (1) TINTITI (1) TITLURI ZIARE (1) TV Plasma Panasonic TX-P50VT20 NeoPDP (1) Tamplari Universali (1) Targul online HiPo.ro (1) Taxi bacau (1) Teambuilding de 1000 de euro (1) Tehnic (1) Tehnica piciorului in usa (1) Tehnician proiectant (1) Tele-Sales Manager (1) TeleMedia InteracTV LLC (1) Teradata Corporation (1) Test (1) Testul Celor 4 Usi (1) The End of Choice Imnul turistic al Romaniei (1) Tichetele de masa si cele cadou ar putea fi impozitate (1) Timisoara (1) Tips for a Successful Phone Interview (1) Tirgu-Mures (1) Titrari.Ro :: .. :: Subtitrari.Ro :: .. (1) Toate joburile (4649) | Joburi in strainatate (254) (1) Toate joburile (5652) | Joburi in strainatate (259) (1) Toate orasele (1) TraMedica (1) Traducatorul de Joburi (1) Trainer (1) Transport Aerian (1) Trendo (1) Trendo Automobile (1) Târgul Anual de Locuri de Muncă Pentru Studenţi şi Tineri Absolvenţi (1) Télésonique (1) UNSR recruteaza (1) URSUS BREWERIES (1) USTravel SRL (1) Ultimele joburi pe www.danfil-jobs.com (1) Un job de vara.. sau ceva mai mult? (1) Un job pe timp de criza (1) Un milion de someri in 2009 (1) Un muncitor asiatic il costa pe angajatorul roman 800 de euro (1) Unique (1) Universitatea Spiru Haret (1) VANZATOR (1) Valves (1) Vanzatoare/Vanzatori (1) Varsta De Pensionare In Tarile Din Uniunea Europeana (1) Vase de croaziera europene recruteaza personal (1) Vaslui Takko Fashion International Srl (1) Vino cu noi in SUA (1) Vodafone Internship (1) Volvo (1) WHITELAND (1) Washington (1) Wayfinder (1) Webdesigner (1) Where The Hell is Matt -- Interview with Matt Harding (1) Who is Employer Solutions Group (1) Windows Server - Technical Support Engineer (1) Work Travel (1) XL WORLD (1) YOYO Bacau (1) ZARA (1) ZILE LIBERE CONFORM CODUL MUNCII (1) Zalau (1) Zara Home (1) Ziarul de Bacau (1) abilitate (1) absolventi (1) accident de munca (1) act aditional (1) adeverinta de somaj (1) adeverinta de venit (1) administrare de personal (1) admitere (1) admitere liceu Internet (1) agent de munca temporara (1) agricultori (1) ajutor de stat (1) and (1) angajare Danemarca (1) angajari (1) angajari Romania (1) angajat (1) angajati in Romania (1) angajatori (1) angajaţi (1) anul viitor (1) anunturi (1) applicants (1) aptitudine (1) aranjamente si amenajari interioare (1) asigurari (1) asigurari sociale (1) asigurări (1) asociatia europeana a energiei eoliene (1) assessment center (1) audit. (1) b'estfest 2010 (1) bacalaureat (1) bacau 2009 (1) bancheri (1) banci investitii (1) basescu.ro (1) beneficii angajati (1) bioscientists (1) biotechnology (1) blog cuvinte cheie (1) buget (1) bugetul de stat (1) calculator munca job (1) calendar (1) califica­rea profesională şi pregătirea conti­nuă a intermediarilor în asigu­rări (1) candidati (1) cantaret american (1) cariera facultate (1) cariera oportunitati (1) cariera succes 2009 (1) carla bruni poze (1) carla bruni poze compromitatoare (1) carmen rodica dinca (1) cas (1) casa asigurari de sanatate (1) castiga un MacBook Pro (1) castiga un laptop HP EliteBook 8730w Mobile Workstation (1) cautare loc munca (1) change (1) clasament angajari (1) clinica oftalmologica (1) coafor Belle Marie (1) coleg (1) colegi munca aliati (1) companii (1) concediere (1) concedierea (1) concediu (1) concediu de maternitate (1) concediu postnatal (1) concediu prenatal (1) concurs (1) concurs multimedia online dedicat alegerilor prezidentiale (1) confidencecamp.ro (1) consultanti financiari (1) contestaţii (1) contract de voluntariat (1) contracte colective (1) contracte de munca (1) contracte munca (1) contractul individual de munca (1) contributia lunara (1) contributie (1) contribuţia pentru asigurările sociale de sănătate (1) control (1) cresterea salariilor si de un slab management al resurselor umane (1) criza (1) criza de personal (1) cuil (1) danemarca (1) datorii Guvern (1) de recrutare (1) definitii (1) dement (1) dementii (1) denumirea interna a posturilor (1) dependenta munca (1) dezvoltarea profesionala (1) directe (1) disponibilizari (1) disponibilizări (1) drepturi de autor (1) eJobs Expo (1) economie (1) electricieni (1) electricieni Concesiune Auto (1) elemente de baza (1) elevi admitere liceu (1) employment (1) energie eoliana (1) escu (1) eu-careers (1) examen (1) fabrica dementa (1) face-to-face (1) faithless (1) festival anulat (1) fired (1) firme PFA salariati (1) firme de head hunting (1) firme de recrutare (1) fiti gata (1) forta de munca (1) funcţionari publici (1) grevă (1) haine interviu job (1) headwaypersonal srl (1) hints (1) hiper-calificarii (1) hipo (1) i PFA (1) in afaceri (1) incredibil (1) indemnizatiei de somaj (1) indemnizaţii (1) industria energiei eoliene (1) industriale (1) informatii (1) inghetata (1) inspectia muncii (1) internet (1) interviews (1) interviu (1) interviu angajare job (1) izolatie termica (1) job cautare (1) job disponibil (1) job hunting (1) job hunting computer (1) job in bacau (1) job litoral (1) job nou cautare (1) jobs (1) jobsbacau (1) jobsinlaw (1) joburi turism (1) judeţ (1) legea uceniciei (1) life (1) limitare (1) limonade.ro (1) link building (1) link echange (1) lista neagra a angajatilor (1) live in tren (1) loc de munca (1) loc munca romania (1) locuri de munca bacau (1) locuri de munca banca (1) locuri de munca disponibile (1) locuri de muncă (1) locuri munca (1) locuri munca ANOFM judete (1) locuri munca Belgia (1) locuri munca Europa (1) locuri munca Luxemburg (1) locuri munca Marea Britanie (1) locuri munca Olanda (1) locuri munca Romania (1) locuri munca hoteluri (1) mame (1) mamă (1) manipulanti (1) marketing (1) maternitate (1) mentor (1) microjobs.ro (1) mihaela radulescu (1) ministrul Muncii (1) miorita (1) mobilier (1) mocofanii (1) modelul Contractului Individual de Munca (1) modificare codul muncii (1) modificari Codul Muncii (1) mondena (1) motivare (1) munca (1) munca in strainatate (1) munca la negru (1) munca strainatate (1) munca versus distractie (1) nationale (1) negocierea salariului (1) negocierea salariului la interviu (1) negrul (1) nesalariat (1) nespalatii (1) new yorker (1) nuepoveste.ro (1) numar someri (1) numar someri 2009 (1) o (1) obiectiv UE munca (1) ocupare forta munca (1) ocupatii (1) oferte (1) oferte licee online (1) oferte slabe absolventi (1) online (1) ospatar litoral (1) pacientii (1) panasonic (1) part-time (1) part-time MLM (1) pasi carieraschimbare carieranoua cariera (1) pensii (1) pensii mihai seitan (1) pensiile şi creditele (1) pentru (1) personal (1) pescuit si silvicultura (1) piata de recrutare (1) piata muncii Romania (1) pornic (1) pornohub (1) practice (1) prieteni colegi job (1) privatizarile intarziate (1) productivitate (1) profesii (1) profile PVC (1) protest (1) radare noi (1) rata somaj crescuta (1) rds (1) recalificare (1) recrutare (1) recrutare in strainatate (1) recrutare online (1) rectificare bugetară (1) redtube (1) registrului general de evidenta a salariatilor (1) reparatii si intretinere (1) restrictii romani piata UE (1) resurse umane (1) retele sociale (1) rezultate (1) roberta anastase (1) robinete (1) robinete industriale‏ (1) romani piata muncii UE (1) salariat (1) salariu minim (1) salarizare (1) sarcina (1) scientists (1) sector (1) sejur de 1 MAI pentru 2 persoane in Nisipurile de Aur (1) serviciu (1) sex (1) sfantul andrei (1) sfaturi psiholog munca (1) si selectie (1) sindicalişti (1) sistem (1) siteuri Locuri de munca (1) slujbă (1) socio-educativ (1) sofer (1) somaj (1) somaj Suceava (1) someri Bucuresti (1) someri locuri munca (1) sot (1) sotie (1) spre bucuresti (1) stagiari (1) stimulentul de insertie (1) strategii job (1) sănătate (1) targ de joburi 2009 (1) telephone (1) test psihologic (1) the Best Job Ever (1) thepeoplesource (1) tichete de masa (1) tinichigii auto (1) tinta unui atac phishing (1) top 50 angajatori (1) top stories (1) traducerea in engleza a denumirilor unor localitati din diferite zone ale tarii. (1) trio balamuc (1) trio libertin party (1) tupeistii (1) un job pentru talente INCA nedescoperite (1) unicat (1) uniunea europeana (1) universitatea (1) utile (1) utile bacau (1) venituri (1) videochat (1) vopsitori auto Peugeot (1) workaholism (1) working week to 48 hours (1) www.deskjobs.ro (1) www.jobsbacau.ro (1) zi libera (1) Şef de Şantier Instalatii (1) şcoală (1) şedinţă (1) şomaj (1) şomer (1) (1) – LINGUA (1) – Project Manager – (m/f) SCHACHTBAU NORDHAUSEN Gmb (1)